.

.

torsdag 20 december 2018

Skidspår i naturlig miljö

Skidspåren i ÅreBjörnen är 100% utan konstsnö, endast natursnö. Spåren går över myrmark och i skogsterräng. Marken är ej markberedd för jämt underlag för skidspårspreparering, därav kräver det väldigt mycket snö på många delar av spåret för att inte pistmaskinen ska gå igenom snötäcket över toppar på ojämnheter.
Lyckligtvis så är det i sammanhanget en fördel att det inte är markberedd då "skiten" som syns i spåren är mycket gräs och mossa.
Det går såklart inte att garantera, men det  är väldigt lite sten som kan repa skidorna.
Självklart så är det Ni som åkare som väljer vad ni åker på, och får ta ansvar för det, men Vi som arrangörer bidrar gärna med en rättvis bild över snötillgång och prepareringskvalitet.

Bilden nedan är exempel på en mycket dålig sektion där det är uppfräst gräs och myr. Det ser inte bra ut, men det är troligtvis ingen större risk för repor i belagen. Men vi vill vara tydliga med att Ni som åkare måste avgöra för er själva.

Välkomna till ÅreSwixOpen 2018 - Vi ska göra allt för att Du ska få en härligt upplevelse i skidspåren oavsett väder - Vi är det naturliga valet ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar